La seu central de l'Automòbil Club d'Andorra ha acollit el 13 de maig la presentació de la sisena edició de la Jornada de la Mobilitat Elèctrica, que tindrà lloc el pròxim dissabte 18 de maig de 2019 al Prat del Roure, amb el suport del Comú d'Escaldes-Engordany i de Crèdit Andorrà.
El director gerent FEDASOLUCIONS, Xavier Forné, i el director general de l’Automòbil Club d’Andorra, David Fraissinet, han presentat avui la Jornada de la Mobilitat Elèctrica 2019 (JME19), que se celebrarà el pròxim dissabte 18 de maig al Prat del Roure d'Escaldes-Engordany. A la presentació també hi han assistit el director de Comunicació Corporativa, Màrqueting i Transformació Digital Clients de Crèdit Andorrà -patrocinador oficial per sisè any consecutiu de la Jornada-, Joan Ramon Mas, i el cònsol menor del Comú d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet.
La JME19 pretén divulgar i apropar a la ciutadania la gran varietat d’opcions de mobilitat elèctrica que hi ha al mercat i que permeten substituir en gran mesura els vehicles amb motor de combustió.
Xavier Forné ha destacat que Andorra és un país capdavanter en mobilitat elèctrica. A més, ha posat èmfasi en la implicació de FEDA, a través de la marca FEDASOLUCIONS, en el desplegament i en l’ampliació de la xarxa de carregadors elèctrics a la via pública. En concret, ha recordat que el Principat ja compta amb 31 punts de càrrega amb 61 endolls, afegint que durant l'any 2018 es van registrar un total de 18.000 recàrregues de vehicles elèctrics a la via pública.
D’altra banda, Marc Calvet ha aplaudit de nou aquesta iniciativa i ha convidat els ciutadans a passar el 18 de maig pel Carrer dels Veedors per conèixer de prop les últimes novetats del sector.
Per la seva banda, Joan Ramon Mas ha destacat la implicació de Crèdit Andorrà a l’hora de preservar el medi ambient del país, així com la voluntat de promoure una mobilitat més neta i sostenible.David Fraissinet ha afirmat que la voluntat de la Jornada de la Mobilitat Elèctrica és divulgar i fer pedagogia per tal que la societat conegui de primera mà la mobilitat elèctrica. Segons Fraissinet, la Jornada de la Mobilitat Elèctrica és un impuls any rere any per seguir endavant amb accions decidides contra el canvi climàtic i la contaminació, i preparar Andorra per a la mobilitat futura, amb una visió a llarg termini. També s’ha mostrat satisfet sobre com evolucionen favorablement l'acceptació del cotxe elèctric i altres tipus de transports: "s’han obtingut uns grans resultats gràcies a iniciatives com el Pla Engega", ha dit Fraissinet, que al mateix temps ha afirmat que "veurem molts canvis en el món de la mobilitat". 

Fraissinet ha manifestat que "des de l'ACA treballem per fer d'Andorra un referent de la mobilitat” i ha indicat que "a poc a poc s'estan superant les reticències a l’autonomia dels vehicles elèctrics, i d'altra banda, altres tipus de vehicles s'obren camí”. “Ara, hem de treballar tots junts per harmonitzar les diferents necessitats de mobilitat del país per tal que cadascú trobi el seu espai, sempre sobre la base de la convivència pacífica i el dret a viure en un espai saludable”, ha subratllat Fraissinet.

Novetats de la Jornada de la Mobilitat Elèctrica 2019

Com cada any, la JME presenta diferents novetats al voltant de l'esdeveniment. A més de provar tota mena de vehicles elèctrics, com ara cotxes, motos, bicis, patinets i segways dels millors fabricants, enguany, durant la jornada (a les 13 i 18 hores) se sortejaran dos patinets MI ELECTRIC SCOOTER i la seva assegurança. Cal destacar que aquest any no és necessari estar present durant el sorteig per endur-se el premi.
D'altra banda, també se celebrarà La Pujada eMTB Carroi, la primera prova ciclista exclusiva per a bicicletes de muntanya elèctriques. El punt de partida de la pujada serà el Parc del Prat del Roure d’Escaldes-Engordany a les 11h i disposarà de diferents punts de control. El punt d'arribada serà el Pic De Carroi, amb una distància total de 18 km i un desnivell de 1.270m D+.
Tota la informació per participar a la La Pujada eMTB Carroi, i per apuntar-se als sortejos dels dos patinets MI ELECTRIC SCOOTER, està disponible a la pàgina web aca.ad.