L’itinerari comença a la casa de guardes d’Engolasters i consisteix en un recorregut que explica la història de la producció d’electricitat a Andorra des dels inicis. Hi haurà dues sortides: una a les 21.30 hores i l’altra, a les 23 h. Per participar-hi cal reservar plaça prèviament al telèfon 73 91 11.

La visita al Camí hidroelèctric d’Engolasters dóna la possibilitat de fer una ullada als orígens dels grans treballs que es van dur a terme a Andorra als anys 1930: des de l’esforç que va suposar construir totes les instal·lacions situades al voltant de l’estany d’Engolasters fins a les repercussions que aquestes van tenir per a la societat andorrana de l’època.

Les instal·lacions es veuen amb un passeig d’una hora i mitja durant el qual es visita la casa de guardes, la presa, l’estany d’Engolasters, la vàlvula de capçalera, la galeria interior de la presa, el polvorí i el camí dels matxos; un camí planer i envoltat de la natura en el seu estat més pur. Us espais que, vistos de nit, adquireixen una aura especial.

La d’aquest dissabte és la primera visita de les cinc programades per aquest estiu. Les següents seran el 30 de juliol i els dies 12, 15 i 20 d’agost.