FEDA ha presentat el calendari d’estiu del MW Museu de l’Electricitat i del Camí hidroelèctric d’Engolasters. Pel que fa al museu, els horaris d’obertura són de dimarts a dissabte, de 9.30 a 13.30 hores i de 15 a 18.30 hores. Els diumenges i dies festius obre a les 10 i tanca a les 14 hores. 

El període de visites guiades al Camí hidroelèctric d’Engolasters s’obre l’1 de maig. Durant aquest mes i al juny, es pot visitar cada dissabte a les 11 i a les 15 hores. Al juliol, les visites s’amplien amb dues sortides més els dissabtes, a les 12 i a les 17 hores, i tres sortides el diumenge: a les 10, a les 12 i a les 15 hores. A partir de la quarta setmana de juliol i fins al final de l’agost, el camí es pot visitar de dimarts a diumenge a les 10, a les 12, a les 15 i a les 17 hores. I finalment, al setembre les sortides són els dissabtes a les 11 i a les 15 hores.

Visites nocturnes

Un any més, i vista l’acceptació de les temporades passades, s’han programat visites nocturnes a tots dos equipaments i, algunes, acompanyades d’esdeveniments especials. Pel que fa al museu, n’hi ha de previstes pel 16 de maig, el 12 de juny amb espectacle sorpresa, el 16 de juliol amb experiments científics i el 26 de setembre altre cop amb espectacle sorpresa. Quant al Camí hidroelèctric, es podrà visitar de nit el 25 i el 30 de juliol, el 12 d’agost amb observació astronòmica, a més del 15 i el 20 del mateix mes.

La durada de la visita al Camí hidroelèctric d’Engolasters és d’una hora i mitja. S’aconsella reservar plaça a través del telèfon 73 91 11 perquè hi ha molta demanda i els grups són reduïts. Cada entrada al Camí hidroelèctric també dóna dret a una visita al MW Museu de l’Electricitat. La visita a aquest espai té una durada aproximada d’una hora.

El nombre de visitants, a l’alça

Els darrers anys, el nombre de visites al MW Museu de l’Electricitat i al Camí hidroelèctric d’Engolasters ha anat augmentant. I aquest és el cas també de les visites nocturnes. Al llarg del 2014, van assistir-hi 5.700 persones; 3.800 van visitar el museu i 1.500 el camí. A més, 400 persones van participar a les visites nocturnes. Justament, aquesta xifra, la de visites nocturnes, és la que ha crescut més els darrers anys. Vist l’èxit de convocatòria, s’ha anat ampliant progressivament el nombre de sortides, ja que es demostra que la programació d’activitats culturals en horari nocturn té forta demanda sobretot entre el públic nacional.