Canillo activarà l’Uclic l’1 de març, el bus ademanda que enllaçarà els pobles de la parròquia. El Comú posarà en marxa una prova pilot que tindrà una durada de tres mesos i que preveu un transport de proximitat, flexible i adaptat a les necessitats reals dels usuaris que requereixin moure’s entre els diferents nuclis. Aquesta iniciativa, amb vocació de servei públic i pionera a Andorra, afavorirà la mobilitat dels residents de la parròquia i dels turistes.

Per fer possible aquest projecte, el Comú de Canillo ha establert una col·laboració estratègica amb FEDA Solucions pel que fa al suport tecnològic, i amb PADAM, empresa francesa creadora de l’aplicació i amb experiència a grans ciutats com París. L’empresa adjudicatària de transport per a la prova pilot és Andbus.


El bus a demanda operarà en un total de 56 parades. 36 formen part de les parades de les línies nacionals, i 20 físicament senyalitzades que han estat creades per oferir una cobertura de més proximitat que doni servei a tots els pobles de la parròquia, més enllà del transport públic habitual que ressegueix la carretera nacional. L’usuari podrà seleccionar el punt de recollida i d’arribada dins dels nuclis de la parròquia, des del poble de Meritxell fins a Bordes d’Envalira. A més, podrà seguir en temps real la localització del bus fins que arribi al punt de recollida.

L’Uclic és una iniciativa que s’ha ideat tenint en compte les necessitats geogràfiques de la parròquia que compta amb nuclis urbans allunyats entre si així com també ho estan de la carretera general. També és una opció de mobilitat eficient i sostenible ja que els busos no estan permanentment en circulació, si no que es desplacen només quan hi hagin reserves prèvies fetes.

L’Uclic funcionarà de dilluns a diumenge de les 7h a les 21h. Desplaçar-se amb aquest bus serà gratuït durant la prova pilot i la reserva es podrà fer des de tres vies. Des de l’app l’Uclic que ja es pot descarregar des de Google Play i Apple Store, des del web https://luclic.e-canillo.com/ o bé des del telèfon 775034.

El nom del servei, l’Uclic s’obté del joc entre la U de únic (servei pioner al país)i primera parròquia per ordre protocol·lari, i de clic, pel fet de fer la reserva via online. L’Uclic complirà amb les mesures de prevenció i seguretat decretades per les autoritats sanitàries.