La presidenta de FEDA, Sílvia Calvó, el director general, Albert Moles, i el gerent de FEDA Ecoterm, Jordi Travé, han assistit aquest divendres a la inauguració de la xarxa de calor del territori català, a Perpinyà. Aquesta infraestructura ha estat desenvolupada per Dalkia, la seva filial Dalkia Waste Energy i Sydetom 66.

La xarxa de calor que s’ha inaugurat aquest divendres parteix del centre de valorització energètica de residus de Calce, d’on es recupera la calor per poder escalfar l’equivalent a 5.000 llars. Concretament la xarxa fa un recorregut d’11 quilòmetres per arribar al nucli de Perpinyà on reparteix la calor recollida al llarg de 4 quilòmetres. En aquesta distància dona servei als actors locals: el centre hospitalari de Perpinyà, la Clínica Mutualista, el xocolater industrial Cemoi, la piscina Arlette Franco i dos grups escolars. Aquesta xarxa se suma a les més de 350 que ja gestiona Dalkia a França.

Així doncs, el projecte resulta molt similar al que està desenvolupant FEDA Ecoterm a la Comella, que parteix del Centre de tractament de residus amb una iniciativa que permet augmentar-ne l’eficiència. En el cas andorrà, es treballa per construir una xarxa de 3,5 quilòmetres que abastirà de calefacció i aigua calenta a l’equivalent a 2.000 llars.

La participació de FEDA en aquest acte s’emmarca en la bona relació entre FEDA i Dalkia, filial d’EDF, i també en el treball conjunt que estan duent a terme les dues societats per ultimar els detalls de l’entrada de capital de Dalkia a FEDA Ecoterm. A més, la similitud amb el projecte de la Comella fa especialment interessant la possibilitat de compartir experiències en aquest àmbit.

En l’acte d’inauguració han participat el president de Sydetom 66, Fernand Roig, i la presidenta de Dalkia, Sylvie Jéhanoo. A més, han assistit a l’acte l’alcalde de Perpinyà, Jean Marc Pujol, l’adjunta del delegat regional d’Occitània d’EDF, Virginie Monnier-Mangue, la presidenta del Consell Departamental de Pirineus Orientals, Hermeline Malherbe, la vicepresidenta de la regió d’Occitània, Agnes Langevine, el president d’ADEME, Arnaud Leroy, i el prefecte dels Pirineus Orientals, Philippe Chopin.