FEDA ha acabat, aquest dijous, la planificació de sessions del Taller de sensibilització sobre riscos elèctrics en la llar i estalvi energètic, que s’ha impartit des del gener a alumnes de els sistemes educatius.

Aquesta formació parteix de l’evidència que, en la societat actual, els infants conceben l’electricitat com quelcom plenament integrat en les seves vides. Això fa que, de vegades, perdin la consciència de risc inherent a aquest fenomen físic mentre, al cap del dia, han fet servir desenes d’aparells que l’integren. Així mateix, generalment tampoc tenen consciència de fenòmens associats a l’electricitat i d’alta perillositat com els llamps.

Aquestes classes les ha impartit personal de FEDA mitjançant els materials didàctics protagonitzats pel personatge de ficció Pau Pampalluga. Les sessions tenen un format especial que busca la interacció dels infants per fer-los partícips alhora que descobreixen la importància de l’estalvi energètic i, sobretot, la importància de prendre precaucions determinades quan s’està en contacte amb aparells elèctrics o elements conductors.

Concretament, del Taller de sensibilització sobre riscos elèctrics en la llar i estalvi energètic se n’han fet 23 sessions repartides entre quinze escoles de Canillo, Encamp, la Massana, Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany de CM2 i 6è de primaria. Tot plegat suma 415 alumnes.