Sota el lema “Estalvia pel planeta”, l’estand presentava dues activitats interactives:

D’una banda, la Gimcana del bosquet convidava al públic a endinsar-se a un petit bosc format per una trentena d’arbres autòctons que representaven el planeta, el medi ambient i la natura. Aquests arbres, elements que tenen una funció important en la lluita contra el canvi climàtic perquè absorbeixen emissions de CO2, seran replantats com a símbol del compromís de FEDA amb la sostenibilitat.

L’arbreda amagava preguntes i respostes relacionades amb diversos aspectes de l’estalvi energètic i la transició cap a les energies renovables. Es van repartir 1.000 passaports, on les persones que entraven al bosquet podien estampar un segell per cada resposta correcta. En acabar de recol·lectar tots els segells, cada participant s’emportava com a premi llavors per plantar flors salvatges.

De l’altra banda, visitants de totes les edats van poder participar en la creació conjunta del Mosaic dels ODS. Un joc els va permetre conèixer els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides més relacionats amb l’activitat de FEDA, i cada objectiu els donava un adhesiu d’un color diferent. Una vegada col·locats al seu lloc, 3.600 gomets formaven la imatge d’unes mans que cuiden el món. Aquesta acció col·laborativa, completada unes hores abans que acabés la fira, és un exemple del que es pot assolir si tothom s’implica en les accions relacionades amb l’estalvi i la transició energètica.

La instal·lació va rebre les autoritats durant la inauguració de la Fira d’Andorra la Vella, que ha celebrat la seva 43a edició entre el divendres 21 i el diumenge 23 d’octubre. Posteriorment, va ser visitada per milers de persones que van gaudir de les activitats proposades i en van destacar el component pedagògic i de sensibilització.

Enguany, de manera complementària, la Fira d’Andorra la Vella va incorporar l’espai Àgora 3.0. Així doncs, cada dia es va poder seguir una sèrie de xerrades i conferències al voltant de les noves tecnologies i el desenvolupament de les ciutats intel·ligents. En aquest marc, el gerent de FEDA Solucions, Ivan Mora, va exposar les prestacions de l’aplicació mòbil Mou-T-B per facilitar la transició cap a una mobilitat més sostenible.