Notes de premsa

El festival de cinema infantil compta aquest any amb el patrocini de FEDACULTURA

Més de 17.000 espectadors han gaudit del festival en els darrers 3 anys

El festival tindrà lloc entre els dies 7 i 15 d’abril. Enguany, la programació inclourà més de 30 sessions per a escolars del país d’entre 3 i 17 anys, amb curts i llargmetratges. Totes les pel·lícules són d’estrena a Andorra i responen als valors de cinema verd, participatiu i inclusiu.

Durant la setmana escolar, s’han programat 4 sessions gratuïtes i adaptades als diferents cicles educatius. Per als nens d’entre 3 i 5 anys s’oferirà la pel·lícula Animalades de cine, una adaptació de faules portades a la gran pantalla amb sentit de l’humor i enginy; per als d’entre 6 i 8 anys, El sostre del món, el llarg viatge de la Sasha al Pol Nord, pel·lícula guanyadora del Premi del Públic al Festival Internacional du film d’animation d’Annecy que impulsa valors amb el medi ambient i dels drets humans; per als de 9 a 12 anys, Sport Lovers, la millor selecció de ficcions, animacions i documentals, protagonitzats per esportistes d’elit com Usain Bolt o Novak Djokovic, fent una mirada a l’esperit de superació i el treball en equip. Per als joves de 13 a 17 anys, P’tites vues du Québec, d’estrena a Andorra i amb debat-col·loqui posterior per fomentar la reflexió sobre els valors del festival entre els assistents. El 90% de les pel·lícules són en català o en versió original subtitulada en català per als nens que ja saben llegir.

Els caps de setmana s’ha destinat al públic familiar, amb una oferta de cinema, concerts, activitats i tallers per gaudir en família. Aquestes activitats tindran un cost de 4,5 €, i seran gratuïtes per als socis del Club Súper3 i per als alumnes d’Inlingua.

L’objectiu del festival és formar futurs espectadors crítics, donant a conèixer un cinema plural, divers i de qualitat. Segons paraules de la codirectora i promotora de l’AKFF, Marta Lladó, “creiem important portar l’ensenyament del llenguatge cinematogràfic a l’escola i buscar la fórmula d’establir una comunicació entre els diferents llenguatges, desenvolupant el pensament crític i fomentant la creativitat”. També ha destacat, que les pel·lícules programades han sigut seleccionades, i molt sovint premiades, pels millors festivals de cinema.

Segons ha subratllat el coordinador del festival i director de Cadena Pirenaica, Eduard Navarro, “aquest festival forma part de la Responsabilitat Social de la nostra empresa. Ja són 4 anys oferint als nens i les famílies d’Andorra l’oportunitat única de conèixer i gaudir de projeccions que estimulen l’apreciació cinematogràfica, la capacitat reflexiva i crítica”.

Enguany, el festival compta amb el patrocini principal de FEDACULTURA. Segons les paraules del director general de la parapública, Albert Moles, “el sector cinematogràfic és un sector estratègic en els aspectes cultural, econòmic i social. A més, el festival respon i treballa en valors com la integració, la diversitat i el respecte del medi ambient, valors que FEDACULTURA comparteix fermament”. Aquest any, el festival compta amb la participació d’en Pau Pampalluga, personatge de FEDACULTURA que divulga i ensenya mitjançant tallers pedagògics a les escoles del país, la importància de l’estalvi energètic i l’ús responsable dels aparells elèctrics.

Un any més, el festival té el suport de l’Administració, principalment del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, i del Ministeri de Cultura, Joventut i Esports. Joaquim Torreda, director de Formació Professional, Formació d’Adults i Recursos Educatius, ha remarcat el component pedagògic del projecte, així com el vessant educatiu dels tallers, “ja que van més enllà de l’entreteniment, on es treballa la mirada crítica dels nens i joves”.

Totes les activitats es poden trobar al web www.andorrakidsfilmfest.com

El Camí Hidroelèctric d’Engolasters ofereix les primeres visites nocturnes de la temporada després de l’èxit dels anys anteriors

Publicat el 24/07/2014 00:00

El Camí Hidroelèctric d’Engolasters torna a oferir la possibilitat de contemplar els seus atractius en una visita nocturna després de l’èxit de les edicions anteriors en què la demanda va superar el nombre de places disponibles.

El Camí Hidroelèctric d’Engolasters ofereix les primeres visites nocturnes de la temporada després de l’èxit dels anys anteriors - Llegir Més

El Camí Hidroelèctric d'Engolasters amplia els seus horaris i ofereix visites entre setmana

Publicat el 22/07/2014 00:00

El Camí Hidroelèctric d’Engolasters ha iniciat, aquest dimarts, el nou horari de visites estivals que permet als usuaris descobrir la història d’aquest patrimoni també entre setmana. Els visitants podran gaudir de la visita guiada de dimarts a diumenge a les 10, 12, 15 i 17 hores.

El Camí Hidroelèctric d'Engolasters amplia els seus horaris i ofereix visites entre setmana - Llegir Més

Pedaland, la mobilitat sostenible un pas més cap a l’Smart Country

Publicat el 18/07/2014 00:00

El 25 de juliol es posa en marxa a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany Pedaland un servei de bicicletes elèctriques que funcionarà en període de proves durant cinc mesos, fins a finals d’any. En aquesta primera etapa es podrà disposar de setze bicicletes de lloguer, amb quatre estacions de recàrrega. El projecte servirà per analitzar la demanda i l’ús del nou servei i avaluar-ne la idoneïtat per implantar-lo en els propers anys. La instal·lació consisteix en un gestor de terminals, amb elements de fixació per a les bicicletes, que més endavant es podrà adaptar també a d’altres vehicles.

Pedaland, la mobilitat sostenible un pas més cap a l’Smart Country - Llegir Més

FEDA se suma a la campanya de reciclatge d’envasos Objectiu 1.200 tones

Publicat el 17/07/2014 00:00

FEDA s’ha sumat a la campanya de recollida selectiva Objectiu 1.200 tones de reciclatge d’envasos, que promou el ministeri de Medi Ambient del Govern d’Andorra. D’aquesta manera, la parapública repartirà també les bosses grogues als ciutadans a les seves oficines d’atenció d’Andorra la Vella i la d’Encamp, Amb aquesta acció, el departament de Medi Ambient pretén arribar a més ciutadans i sensibilitzar-los vers la recollida selectiva d’envasos, amb l’objectiu d’assolir la fita de 1.200 tones d’envasos recollits a finals d’any.

FEDA se suma a la campanya de reciclatge d’envasos Objectiu 1.200 tones - Llegir Més

Els artistes del 4t Art Camp s'inspiren en l’MW Museu de l’Electricitat i el camí hidroelèctric d'Engolasters per crear les seves obres

Publicat el 16/07/2014 00:00

La trentena d’artistes participants al 4t Art Camp han visitat, aquest dimecres al matí, l’MW Museu de l’Electricitat i el camí hidroelèctric d’Engolasters per aprofundir en el coneixement del país.

Els artistes del 4t Art Camp s'inspiren en l’MW Museu de l’Electricitat i el camí hidroelèctric d'Engolasters per crear les seves obres - Llegir Més

L’MW Museu de l’Electricitat s’afegeix a les Nits d’Estiu amb una visita guiada

Publicat el 15/07/2014 00:00

L’MW Museu de l’Electricitat obrirà les seves portes aquest dimecres 16 a les 21 hores i fins a les 24 hores per oferir una visita guiada nocturna. L’acte, que s’emmarca en les Nits d’Estiu als Museus, permetrà que els participants aprofundeixin en la història i els orígens de l’electricitat a Andorra en un context diferent.

L’MW Museu de l’Electricitat s’afegeix a les Nits d’Estiu amb una visita guiada - Llegir Més

Els artistes de l’Art Camp visitaran les instal·lacions de FEDA per enriquir i aportar idees diferents a les seves obres

Publicat el 15/07/2014 00:00

Els artistes de més de 30 països que estan treballant al país amb motiu de l’Art Camp també visitaran les instal·lacions de FEDA ‘per aportar visions diferents i idees per a les seves obres’, tal com ha explicat el director de FEDA, Albert Moles, durant l’acte d’inauguració de l’esdeveniment. D’aquesta manera, els artistes podran conèixer la Central Hidroelèctrica d’Engolasters i els entorns industrials del llac i el Museu de l’Electricitat MW, on aprofundiran en els coneixements del país. FEDA patrocina per segon any aquesta iniciativa cultural, i enguany també guardarà una obra de cada artista per al seu fons d’art. El 4t Art Camp Colors per al Planeta s’ha inaugurat aquest dimarts al migdia al centre cultural la Llacuna d’Andorra la Vella.

Els artistes de l’Art Camp visitaran les instal·lacions de FEDA per enriquir i aportar idees diferents a les seves obres - Llegir Més

FEDA patrocina l’Art Camp 2014

Publicat el 11/07/2014 00:00

Demostrant el compromís amb els projectes de país i donant suport a la creació artística, FEDA patrocina l’Art Camp 2014, que es durà a terme a Ordino del 14 al 24 de juliol organitzat per la Comissió Nacional Andorrana per a la UNESCO i amb el suport del Govern, el Comú d’Ordino i la societat Bomosa. Serà la segona edició patrocinada per FEDA.

FEDA patrocina l’Art Camp 2014 - Llegir Més

Reviu la Jornada de la mobilitat elèctrica

Publicat el 02/07/2014 00:00

Si no vau pujar a Engolasters per la Jornada de la mobilitat elèctrica, aquí teniu un vídeo on es poden veure els vehicles que s'hi van poder provar i les activitats de què s'hi va poder gaudir.

Reviu la Jornada de la mobilitat elèctrica - Llegir Més

El consum elèctric del juny ha disminuït un 4,2% respecte al mateix mes del 2013

Publicat el 01/07/2014 00:00

El consum elèctric d’Andorra durant el juny del 2014 ha estat de 37,9GWh, una xifra que representa una disminució del 4,2% respecte al juny del 2013. D'altra banda, el consum acumulat durant el 2014 baixa un 3,1% respecte al mateix període de l’any 2013.

El consum elèctric del juny ha disminuït un 4,2% respecte al mateix mes del 2013 - Llegir Més

FEDA renova la certificació de la gestió mediambiental i el seguiment de les certificacions de seguretat laboral i de qualitat ambiental interior

Publicat el 25/06/2014 00:00

FEDA ha aconseguit tres reconeixements que recompensen l'esforç de la parapública per oferir un servei de qualitat amb un bon component de responsabilitat social i la voluntat de millorar el servei dia rere dia.

FEDA renova la certificació de la gestió mediambiental i el seguiment de les certificacions de seguretat laboral i de qualitat ambiental interior - Llegir Més

FEDA demostra amb una Jornada a Engolasters que la mobilitat elèctrica és una realitat

Publicat el 21/06/2014 00:00

Desenes de ciutadans s’han atansat fins als entorns del llac d’Engolasters per provar diversos vehicles cent per cent elèctrics: BMW i3, Smart, Renault Twizzy, segways i bicicletes elèctriques.

FEDA demostra amb una Jornada a Engolasters que la mobilitat elèctrica és una realitat - Llegir Més

Obertes les inscripcions de la Jornada de la mobilitat elèctrica

Publicat el 16/06/2014 00:00

Voleu provar gratuïtament vehicles elèctrics com un BMW i3, un Smart, un Renault Twizzy, un segway o una bicicleta elèctrica? Veniu dissabte a Engolasters, a la Jornada de mobilitat elèctrica. Inscriviu-vos-hi aquí:

Obertes les inscripcions de la Jornada de la mobilitat elèctrica - Llegir Més

FEDA celebra dissabte la Jornada de la mobilitat Elèctrica amb un programa d’activitats a Engolasters

Publicat el 16/06/2014 00:00

Per primera vegada, FEDA, juntament amb els comuns de Canillo, d’Encamp i d’Escaldes-Engordany, a més de l’Associació d'Entitats del Sector Energètic, organitza la Jornada de la mobilitat elèctrica. Dissabte, des de les 11 fins a les 18 hores, als entorns del llac d’Engolasters.

FEDA celebra dissabte la Jornada de la mobilitat Elèctrica amb un programa d’activitats a Engolasters - Llegir Més

El consum elèctric del maig ha disminuït un 5,8% respecte al mateix mes del 2013

Publicat el 02/06/2014 00:00

Pel que fa a la producció pròpia, Andorra ha generat 18,6 GWh gràcies a la central hidràulica de FEDA, cosa que representa el 46% del consum total d’Andorra.

El consum elèctric del maig ha disminuït un 5,8% respecte al mateix mes del 2013 - Llegir Més

Visita virtualment la nova oficina d'atenció al públic de Prat de la Creu

Publicat el 30/05/2014 00:00

FEDA ha traslladat el centre d'atenció al públic de Clara Rabassa al carrer Prat de la Creu 68-76, al costat de les noves dependències del Comú d'Andorra la Vella.

Visita virtualment la nova oficina d'atenció al públic de Prat de la Creu - Llegir Més

FEDA millora l’atenció al públic i trasllada l’oficina de Clara Rabassa a Prat de la Creu

Publicat el 22/05/2014 00:00

L'oficina d'atenció al client de FEDA de Clara Rabassa es trasllada al carrer Prat de la Creu 68-76, que ja obrirà les portes dilluns vinent, 26 de maig.

FEDA millora l’atenció al públic i trasllada l’oficina de Clara Rabassa a Prat de la Creu - Llegir Més

L’MW Museu de l’Electricitat obsequiarà els primers visitants el Dia dels museus

Publicat el 16/05/2014 00:00

L’MW Museu de l’Electricitat i el Camí Hidroelèctric d’Engolasters s’adhereixen, aquest cap de setmana, a les celebracions de la Nit dels museus i el Dia internacional dels museus.

L’MW Museu de l’Electricitat obsequiarà els primers visitants el Dia dels museus - Llegir Més

El consum elèctric de l’abril ha disminuït un 2,5% respecte al mateix mes del 2013

Publicat el 07/05/2014 00:00

La producció hidràulica del mes passat és la més important que s’ha generat mai durant un abril a Andorra.

El consum elèctric de l’abril ha disminuït un 2,5% respecte al mateix mes del 2013 - Llegir Més