Notes de premsa

El festival de cinema infantil compta aquest any amb el patrocini de FEDACULTURA

Més de 17.000 espectadors han gaudit del festival en els darrers 3 anys

El festival tindrà lloc entre els dies 7 i 15 d’abril. Enguany, la programació inclourà més de 30 sessions per a escolars del país d’entre 3 i 17 anys, amb curts i llargmetratges. Totes les pel·lícules són d’estrena a Andorra i responen als valors de cinema verd, participatiu i inclusiu.

Durant la setmana escolar, s’han programat 4 sessions gratuïtes i adaptades als diferents cicles educatius. Per als nens d’entre 3 i 5 anys s’oferirà la pel·lícula Animalades de cine, una adaptació de faules portades a la gran pantalla amb sentit de l’humor i enginy; per als d’entre 6 i 8 anys, El sostre del món, el llarg viatge de la Sasha al Pol Nord, pel·lícula guanyadora del Premi del Públic al Festival Internacional du film d’animation d’Annecy que impulsa valors amb el medi ambient i dels drets humans; per als de 9 a 12 anys, Sport Lovers, la millor selecció de ficcions, animacions i documentals, protagonitzats per esportistes d’elit com Usain Bolt o Novak Djokovic, fent una mirada a l’esperit de superació i el treball en equip. Per als joves de 13 a 17 anys, P’tites vues du Québec, d’estrena a Andorra i amb debat-col·loqui posterior per fomentar la reflexió sobre els valors del festival entre els assistents. El 90% de les pel·lícules són en català o en versió original subtitulada en català per als nens que ja saben llegir.

Els caps de setmana s’ha destinat al públic familiar, amb una oferta de cinema, concerts, activitats i tallers per gaudir en família. Aquestes activitats tindran un cost de 4,5 €, i seran gratuïtes per als socis del Club Súper3 i per als alumnes d’Inlingua.

L’objectiu del festival és formar futurs espectadors crítics, donant a conèixer un cinema plural, divers i de qualitat. Segons paraules de la codirectora i promotora de l’AKFF, Marta Lladó, “creiem important portar l’ensenyament del llenguatge cinematogràfic a l’escola i buscar la fórmula d’establir una comunicació entre els diferents llenguatges, desenvolupant el pensament crític i fomentant la creativitat”. També ha destacat, que les pel·lícules programades han sigut seleccionades, i molt sovint premiades, pels millors festivals de cinema.

Segons ha subratllat el coordinador del festival i director de Cadena Pirenaica, Eduard Navarro, “aquest festival forma part de la Responsabilitat Social de la nostra empresa. Ja són 4 anys oferint als nens i les famílies d’Andorra l’oportunitat única de conèixer i gaudir de projeccions que estimulen l’apreciació cinematogràfica, la capacitat reflexiva i crítica”.

Enguany, el festival compta amb el patrocini principal de FEDACULTURA. Segons les paraules del director general de la parapública, Albert Moles, “el sector cinematogràfic és un sector estratègic en els aspectes cultural, econòmic i social. A més, el festival respon i treballa en valors com la integració, la diversitat i el respecte del medi ambient, valors que FEDACULTURA comparteix fermament”. Aquest any, el festival compta amb la participació d’en Pau Pampalluga, personatge de FEDACULTURA que divulga i ensenya mitjançant tallers pedagògics a les escoles del país, la importància de l’estalvi energètic i l’ús responsable dels aparells elèctrics.

Un any més, el festival té el suport de l’Administració, principalment del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, i del Ministeri de Cultura, Joventut i Esports. Joaquim Torreda, director de Formació Professional, Formació d’Adults i Recursos Educatius, ha remarcat el component pedagògic del projecte, així com el vessant educatiu dels tallers, “ja que van més enllà de l’entreteniment, on es treballa la mirada crítica dels nens i joves”.

Totes les activitats es poden trobar al web www.andorrakidsfilmfest.com

Full de ruta pel futur energètic d’Andorra

Publicat el 10/09/2012 00:00

Principals conclusions i recomanacions del Llibre Blanc de l'Energia, resultat del Fòrum Energia i Futur promogut pel Govern amb la participació de FEDA

Full de ruta pel futur energètic d’Andorra - Llegir Més

El consum elèctric del mes d’agost ha disminuït un 0,1% respecte al del 2011

Publicat el 03/09/2012 00:00

El consum elèctric d’Andorra durant el mes d’agost del 2012 ha estat de 43 GWh, una xifra que representa una disminució del 0,1% respecte al mes d’agost del 2011.

El consum elèctric del mes d’agost ha disminuït un 0,1% respecte al del 2011 - Llegir Més

La Societat Andorrana de Ciències presenta el programa de la Diada Andorranda de l’Universitat d’Estiu al Museu MW

Publicat el 09/08/2012 00:00

El Museu de l’Electricitat MW ha estat l’escenari de la presentació de la 25a Diada Andorrana a la Universitat Catalana d'Estiu de Prada de Conflent (UCE) organitzada per la Societat Andorrana de Ciències. L’acte de presentació ha anat a càrrec de la presidenta de la SAC, Àngels Mach i del director general de FEDA, Albert Moles.

La Societat Andorrana de Ciències presenta el programa de la Diada Andorranda de l’Universitat d’Estiu al Museu MW - Llegir Més

FEDA renova el certificat de seguretat laboral i vol millorar l'accés en cotxe a la seva seu

Publicat el 07/08/2012 00:00

Forces Elèctriques d'Andorra ha renovat el certificat OHSAS 18.001. Els compromisos que s'adquireixen amb el certificat són de prevenció dels danys personals però també dels clients, visitants i de les persones que presten serveis a FEDA.

FEDA renova el certificat de seguretat laboral i vol millorar l'accés en cotxe a la seva seu - Llegir Més

El consum elèctric del mes de juliol ha disminuït un 1,4% respecte al del 2011

Publicat el 01/08/2012 00:00

El consum elèctric d’Andorra durant el mes de juliol del 2012 ha estat de 41,4 GWh, una xifra que representa una disminució de l’1,4% respecte al juliol del 2011.

El consum elèctric del mes de juliol ha disminuït un 1,4% respecte al del 2011 - Llegir Més

El Camí Hidroelèctric d’Engolasters ofereix per primer cop una visita guiada nocturna

Publicat el 24/07/2012 00:00

Inclou la presa, els canals i la casa de guardes fent un recorregut per la natura del llac d’Engolasters en dos torns a les 22h i a les 23h

El Camí Hidroelèctric d’Engolasters ofereix per primer cop una visita guiada nocturna - Llegir Més

Es presenta el Llibre Blanc de l'Energia

Publicat el 19/07/2012 00:00

El document s'ha elaborat en el marc del Fòrum Nacional de l'Energia, una iniciativa del Govern d'Andorra on FEDA hi ha col·laborat

Es presenta el Llibre Blanc de l'Energia - Llegir Més

Els 37 artistes que participen al 3r Art Camp visiten el Museu de l’Electricitat de FEDA

Publicat el 11/07/2012 00:00

Els visitants han considerat molt interessant conèixer les interioritats que envolten el món de la llum al Principat

Els 37 artistes que participen al 3r Art Camp visiten el Museu de l’Electricitat de FEDA - Llegir Més

Les memòries de RSC de FEDA valorades amb un A+ per l’auditora internacional Global Reporting Iniciative

Publicat el 09/07/2012 00:00

FEDA ha publicat, per cinquè any, la memòria de responsabilitat social corporativa on recull la seva missió, visió i activitats destinades a aportar valors positius a la societat. Enguany aquesta memòria ha estat valorada amb un A+ pel Global Reporting Iniciative, la màxima qualificació que poques empreses assoleixen.

Les memòries de RSC de FEDA valorades amb un A+ per l’auditora internacional Global Reporting Iniciative - Llegir Més

El consum elèctric al juny ha disminuït un 3,2% respecte al mateix mes del 2011

Publicat el 03/07/2012 00:00

El consum elèctric d’Andorra durant el mes de juny del 2012 ha estat de 39,9 GWh, una xifra que representa una disminució del 3,2% respecte al juny del 2011.

El consum elèctric al juny ha disminuït un 3,2% respecte al mateix mes del 2011 - Llegir Més

FEDA s’adhereix al Pacte Mundial de les Nacions Unides

Publicat el 02/07/2012 00:00

La iniciativa vol potenciar l’aplicació dels valors i demandes de la societat civil a l’activitat de les empreses de tot el món

FEDA s’adhereix al Pacte Mundial de les Nacions Unides - Llegir Més

Els Quelcom ofereixen una divertida visita al Museu de l’Electricitat MW

Publicat el 23/06/2012 00:00

Jaume Fardi, el personatge més esbojarrat del grup Quelcom va fer, per una nit, de guia del Museu de l’Electricitat MW. Amb un guia així la visita va ser tan surrealista com exitosa.

Els Quelcom ofereixen una divertida visita al Museu de l’Electricitat MW - Llegir Més

L’enquesta de satisfacció del 2012 dóna uns resultats positius i millors que els de l’any passat

Publicat el 19/06/2012 00:00

El 87% dels enquestats posen una nota superior a 8 a FEDA, i la nota global és d’un 8,1, tres dècimes més que al 2011

L’enquesta de satisfacció del 2012 dóna uns resultats positius i millors que els de l’any passat - Llegir Més

Les oficines de Clara Rabassa estaran tancades el 6 i 9 de juliol per reformes

Publicat el 18/06/2012 00:00

Les persones que vulguin fer qualsevol gestió es podran adreçar a les oficines de la Central Hidroelèctrica d’Encamp a l’Av. de la Barta, s/n

Les oficines de Clara Rabassa estaran tancades el 6 i 9 de juliol per reformes - Llegir Més

El Museu de l’Electricitat organitza per primera vegada una visita guiada nocturna en clau d’humor

Publicat el 18/06/2012 00:00

L’acte, amenitzat pel grup Quelcom, se celebrarà aquest divendres a les 22 hores i pretén donar a conèixer els orígens de la llum i apropar el museu als ciutadans d’Andorra d’una manera diferent a l’habitual

El Museu de l’Electricitat organitza per primera vegada una visita guiada nocturna en clau d’humor - Llegir Més

FEDA oferirà pràctiques formatives als alumnes de la Salle i els cedirà material usat

Publicat el 15/06/2012 00:00

Forces Elèctriques d'Andorra i el Col·legi la Salle han signat, aquest divendres, un conveni de col·laboració perquè els alumnes d'electricitat puguin fer pràctiques formatives a l’empresa

FEDA oferirà pràctiques formatives als alumnes de la Salle i els cedirà material usat - Llegir Més

El consum elèctric del mes de maig ha estat el mateix respecte al del 2011

Publicat el 04/06/2012 00:00

El consum elèctric d’Andorra durant el mes de maig del 2012 ha estat de 42 GWh, una xifra que representa el mateix consum que el del maig del 2011. D'altra banda, el consum acumulat durant el 2012 creix en un 2,3% respecte al mateix període de l’any 2011.

El consum elèctric del mes de maig ha estat el mateix respecte al del 2011 - Llegir Més

El consum elèctric del mes d’abril ha pujat un 5,2% respecte al mateix mes de 2011

Publicat el 02/05/2012 00:00

El consum elèctric d’Andorra durant el mes d’abril de 2012 ha estat de 58 GWh, una xifra que representa un augment del 5,2% respecte a l’abril de 2011

El consum elèctric del mes d’abril ha pujat un 5,2% respecte al mateix mes de 2011 - Llegir Més

El consum elèctric del mes de març ha baixat un 2% respecte al mateix mes del 2011

Publicat el 10/04/2012 00:00

El consum elèctric d’Andorra durant el març del 2012 ha estat de 57 GWh, una xifra que representa una disminució del 2% respecte al març del 2011

El consum elèctric del mes de març ha baixat un 2% respecte al mateix mes del 2011 - Llegir Més

El consum del mes de febrer augmenta un 10,5% respecte al mateix mes del 2011 amb un nou rècord de potència màxima

Publicat el 06/03/2012 00:00

El consum elèctric d’Andorra durant el mes de febrer del 2012 ha estat de 62 GWh, una xifra que representa un augment del 10,5% respecte al febrer del 2011.

El consum del mes de febrer augmenta un 10,5% respecte al mateix mes del 2011 amb un nou rècord de potència màxima - Llegir Més