Notes de premsa

El festival de cinema infantil compta aquest any amb el patrocini de FEDACULTURA

Més de 17.000 espectadors han gaudit del festival en els darrers 3 anys

El festival tindrà lloc entre els dies 7 i 15 d’abril. Enguany, la programació inclourà més de 30 sessions per a escolars del país d’entre 3 i 17 anys, amb curts i llargmetratges. Totes les pel·lícules són d’estrena a Andorra i responen als valors de cinema verd, participatiu i inclusiu.

Durant la setmana escolar, s’han programat 4 sessions gratuïtes i adaptades als diferents cicles educatius. Per als nens d’entre 3 i 5 anys s’oferirà la pel·lícula Animalades de cine, una adaptació de faules portades a la gran pantalla amb sentit de l’humor i enginy; per als d’entre 6 i 8 anys, El sostre del món, el llarg viatge de la Sasha al Pol Nord, pel·lícula guanyadora del Premi del Públic al Festival Internacional du film d’animation d’Annecy que impulsa valors amb el medi ambient i dels drets humans; per als de 9 a 12 anys, Sport Lovers, la millor selecció de ficcions, animacions i documentals, protagonitzats per esportistes d’elit com Usain Bolt o Novak Djokovic, fent una mirada a l’esperit de superació i el treball en equip. Per als joves de 13 a 17 anys, P’tites vues du Québec, d’estrena a Andorra i amb debat-col·loqui posterior per fomentar la reflexió sobre els valors del festival entre els assistents. El 90% de les pel·lícules són en català o en versió original subtitulada en català per als nens que ja saben llegir.

Els caps de setmana s’ha destinat al públic familiar, amb una oferta de cinema, concerts, activitats i tallers per gaudir en família. Aquestes activitats tindran un cost de 4,5 €, i seran gratuïtes per als socis del Club Súper3 i per als alumnes d’Inlingua.

L’objectiu del festival és formar futurs espectadors crítics, donant a conèixer un cinema plural, divers i de qualitat. Segons paraules de la codirectora i promotora de l’AKFF, Marta Lladó, “creiem important portar l’ensenyament del llenguatge cinematogràfic a l’escola i buscar la fórmula d’establir una comunicació entre els diferents llenguatges, desenvolupant el pensament crític i fomentant la creativitat”. També ha destacat, que les pel·lícules programades han sigut seleccionades, i molt sovint premiades, pels millors festivals de cinema.

Segons ha subratllat el coordinador del festival i director de Cadena Pirenaica, Eduard Navarro, “aquest festival forma part de la Responsabilitat Social de la nostra empresa. Ja són 4 anys oferint als nens i les famílies d’Andorra l’oportunitat única de conèixer i gaudir de projeccions que estimulen l’apreciació cinematogràfica, la capacitat reflexiva i crítica”.

Enguany, el festival compta amb el patrocini principal de FEDACULTURA. Segons les paraules del director general de la parapública, Albert Moles, “el sector cinematogràfic és un sector estratègic en els aspectes cultural, econòmic i social. A més, el festival respon i treballa en valors com la integració, la diversitat i el respecte del medi ambient, valors que FEDACULTURA comparteix fermament”. Aquest any, el festival compta amb la participació d’en Pau Pampalluga, personatge de FEDACULTURA que divulga i ensenya mitjançant tallers pedagògics a les escoles del país, la importància de l’estalvi energètic i l’ús responsable dels aparells elèctrics.

Un any més, el festival té el suport de l’Administració, principalment del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, i del Ministeri de Cultura, Joventut i Esports. Joaquim Torreda, director de Formació Professional, Formació d’Adults i Recursos Educatius, ha remarcat el component pedagògic del projecte, així com el vessant educatiu dels tallers, “ja que van més enllà de l’entreteniment, on es treballa la mirada crítica dels nens i joves”.

Totes les activitats es poden trobar al web www.andorrakidsfilmfest.com

FEDA se suma al projecte solidari Ronda per la Infància

Publicat el 19/08/2020 13:55

Els fons obtinguts de la venda de les samarretes es destinaran a Aina i a Toubabs

FEDA se suma al projecte solidari Ronda per la Infància - Llegir Més

L’aplicació MOU T_B ja està disponible per a tots els usuaris

Publicat el 29/06/2020 10:47

La ciutadania que utilitzi el transport públic ja pot descarregar l'’APP de la plataforma de mobilitat intermodal

L’aplicació MOU T_B ja està disponible per a tots els usuaris - Llegir Més

Comencen les obres de la fase 1 de la xarxa de calor d’Andorra la Vella

Publicat el 17/06/2020 11:40

El primer tram dels treballs es farà entre el Poliesportiu d’Andorra i la Rotonda de Tobira

Comencen les obres de la fase 1 de la xarxa de calor d’Andorra la Vella - Llegir Més

Més de 3.000 empreses i autònoms del país s’acullen a la reducció de la factura

Publicat el 16/04/2020 09:25

Des de l’inici de la crisi sanitària, i seguint les mesures decretades pel Govern, FEDA ha aplicat reduccions del 100% de la factura per a les empreses i els professionals que han hagut d’aturar la seva activitat i del 80% per a les empreses i professionals que han hagut de reduir-la.

Més de 3.000 empreses i autònoms del país s’acullen a la reducció de la factura - Llegir Més

La demanda d’electricitat disminueix un 15,3% el mes de març respecte al del 2019

Publicat el 02/04/2020 09:50

L’aturada de l’activitat causada pel coronavirus provoca la reducció del consum elèctric

La demanda d’electricitat disminueix un 15,3% el mes de març respecte al del 2019 - Llegir Més

FEDA aplicarà descomptes d’entre el 80 i el 100% a les empreses afectades per les mesures contra el coronavirus

Publicat el 25/03/2020 20:48

Les empreses i professionals que hagin hagut d’aturar o reduir obligatòriament la seva activitat podran demanar el descompte perquè s’apliqui a la propera factura elèctrica

FEDA aplicarà descomptes d’entre el 80 i el 100% a les empreses afectades per les mesures contra el coronavirus - Llegir Més

Els autònoms que vulguin aplaçar el pagament de l’electricitat hauran de comunicar-ho abans de rebre la propera factura

Publicat el 18/03/2020 13:40

FEDA facilitarà que es pugui ajornar el pagament de les factures emeses durant l’aplicació de mesures excepcionals pel coronavirus fins a 12 mesos sense interessos

Els autònoms que vulguin aplaçar el pagament de l’electricitat hauran de comunicar-ho abans de rebre la propera factura - Llegir Més

Una seixantena d’habitatges s’adhereixen com a futurs clients de la xarxa de calor d’Andorra la Vella

Publicat el 12/02/2020 11:40

Tres nous edificis se sumen a The White Angel i als edificis comunals, que ja van signar el contracte per connectar-se a FEDA Ecoterm i gaudir d’una calefacció més neta i sostenible

Una seixantena d’habitatges s’adhereixen com a futurs clients de la xarxa de calor d’Andorra la Vella - Llegir Més

La satisfacció dels clients amb el servei de FEDA se situa en el 8,2

Publicat el 14/01/2020 12:20

L’enquesta de satisfacció que es va fer a 500 clients mostra que la parapública manté els índex d’excel·lència en la satisfacció dels darrers anys

La satisfacció dels clients amb el servei de FEDA se situa en el 8,2 - Llegir Més

El MW Museu de l’Electricitat acull un 23% més de visitants al 2019

Publicat el 08/01/2020 15:55

En total han visitat el museu 5.600 persones, majoritàriament escolars atrets per l’exposició Ça Chauffe pour la Planète o pel taller Elèctrics!

El MW Museu de l’Electricitat acull un 23% més de visitants al 2019 - Llegir Més